Su Soğutmalı Kahve Makinesi Özellikleri
Kahve, yüzlerce yıllık geçmişe sahip olan ve insan tarihinde önemli bir yer edinen yegane içeceklerden biridir. Kahve çekirdeklerinin yetiştirilmesi, toplanması, öğütülmesi ve nihayet tüketilmesinin her adımı ayrı bir emek içermektedir. Günümüzde kahve dükkanlarının artması ve 3. nesil kahve adı verilen nitelikli kahve alışkanlığının toplumda karşılık bulmasıyla kahve makinesi alışkanlığı, rafine bir zevk olmaktan çıkarak genel bir zevk haline gelmiştir.
Kahve Makinesi ve Kahve Çekirdeği Türleri
Dünya üzerinde ender ve niş çekirdek türlerinden ziyade bilinen 3 ana kahve çekirdeği türü vardır. Bunlar;
Liberica: Liberya’da yetişen Liberica çekirdeğinin karakteristik özelliği kahve çekirdeklerinin diğer türlere kıyasla çok daha büyük olmasıdır. En popüler çekirdek türü olan Arabica ve Robusta’ya nazaran en yoğun tüketim bölgesi Asya ülkeleridir. Nitelik ve ithalat koşulları sebebiyle yerel bir ölçeğe sıkışan Liberica çekirdekleri Doğu Avrupa ve Kafkas ülkelerinde etnik kahve çeşitleri olarak pazarlanan bir türdür. Liberica’nın yetiştirildiği yerler; Endonezya, Filipinler ve Malezya’dır.
Robusta: Kafein miktarı diğer çeşitlere göre oldukça yüksek olan Robusta’nın karakteristik özelliği kahve severlere sert bir içim sunmasıdır. Dünyada en çok tüketilen 2. kahve çekirdeği olan Robusta’nın gravür kahve ve espresso üretimi gerçekleştiren kahve üretim tesislerinde tercih edildiği söylenebilir. Robusta’nın yetiştirildiği yerler; Vietnam, Madagaskar, Malezya, Brezilya ve Endonezya’dır.
Arabica: Dünya’daki kahvelerin %85’i Arabica çekirdeğinden üretilmektedir. Diğer kahve çekirdeklerine kıyasla çok daha aromatik, daha düşük kafein oranı ve yumuşak içim özelliğiyle Arabica, kahve gurmeleri tarafından en çok demleme yöntemi geliştirilen çekirdektir. “Third Way” olarak tabir edilen nitelikli kahvelerde en uygun çekirdek Arabica’nın yetiştirildiği yerler; Kosta Rika, Kolombiya, Etiyopya, Brezilya ve Ekvador’dur.
Kahve Öğütme ve Kavurmada Dikkat Edilmesi Gerekenler
Kahve üreticileri ve gurmelerinin yorumlarına dayanarak söyleyebiliriz ki kahve çeşitlerine ve içim türlerine göre kahve çekirdeğini öğütme ve kavurma oranı değişiklik göstermektedir. Yapılacak kahve türüne göre kullanılacak olan kahve çekirdeği gramajı baz alınırken demleme ve dinlendirme aşamasında buharlı veya sulu pişirmede santigrat oranı kahvenin tadını ve niteliğini belirlemektedir. Kahve makinesi, öğütme ve kavurma çeşitleri toplumların damak zevkine göre şekillenmektedir.
Kahve çekirdekleri kavurma ve demleme aşamalarına ulaşmadan en uygun aromayı ve lezzeti sunmak için çeşitli öğütücülerden geçer. Kahve çekirdeğinin öğütülmesi aroma yoğunluğunu ya da içim sertliğini etkileyeceği gibi espresso gibi sert kahvelerde pudra kıvamına getirilen çekirdekler için işlem hacmi ve gücü yüksek kahve öğütme makineleri kullanılmaktadır. Geleneksel kahve çekme yöntemlerinin endüstriyel kahve üretim tesislerinin ve atölyelerinin artmasıyla birlikte terk edilmesi, çok daha kısa sürede çok daha fazla verim alınabilecek kahve değirmenlerine olan talebi artırmıştır.
Su Soğutmalı Değirmen ve Avantajları Nelerdir?
Kahveden alınan aromanın ve hazzın olumsuz etkilendiği en önemli etmenlerden biri, kavrulan ve öğütülen kahvenin sıcak biçimde paketlenmesidir. Kahvedeki aromanın hem çekme hem de demleme esnasında önemli ölçüde kaybolması sorununa yönelik geliştirdiğimiz yöntem ile 2 disk arasında sirküle olan su sayesinde öğüttüğünüz kahve sıcak çıkmaz ve kahve çekirdeklerindeki yoğun aroma ve lezzet muhafaza edilmiş olur.
Müşteri sirkülasyonu yüksek kahve dükkanlarında ya da endüstriyel kahve üretim tesislerindeki su soğutmasız kahve değirmenlerinde yoğun ve sık işlem sonucu ya makine çalışamaz hale gelir ya da öğütülen kahve niteliksiz olur. Su soğutmalı kahve değirmeni ile 150 KG’a kadar aralıksız öğütme imkanı sağlayan SD-30, nitelikli ve özgün kahve deneyimini garanti etmektedir.
Kahve değirmenlerinin kronik sorunu olarak kabul gören düzenli ve sık kullanımla ısınmadan dolayı otomatik kapanma problemi SD-30 Su Soğutmalı Kahve Değirmeninde yoktur. Öğütme sisteminde yer alan soğutmalı helezonlar sayesinde paketleme makinesini direkt besleyebilir; iş yükünde, kahve silosunda ve zamanda tasarruf sağlayabilirsiniz.
Kahve kavurma ve öğütmeyi bir sanat olarak benimsiyor; kahve tutkunuzu paylaşmak için sabırsızlanıyoruz! Kahveye karşı tutkumuz 1978 yılında İzmir’de kurulan atölyemizde başladı. Ürün geliştirmemizde insan sağlığını, paydaşlarımıza karşı sürdürülebilirliği ve ürün performansını ilke edindik. Bu ilkelerimiz de şirketimizin geçmişten bugüne kadar başarılı bir hizmet vermesini sağladı. Endüstriyel kahve üretim tesisleri ve atölyeleri ile kahve dükkanlarına yönelik geliştirdiğimiz kahve kavurma, öğütme ve saklama cihazlarımız hakkında detaylı bilgi almak için https://altincagmakina.com.tr/ar/urun/kahve-degirmeni-sd-30/ web adresini ziyaret edebilir; bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!