Kahve Silosu ve Kullanım Avantajları
Kahvenin tarihi en az insanlık tarihi kadar köklüdür. Rafine bir zevk olarak kabul gören kahve endüstriyel kahve sektörüyle birlikte popüler hale gelmiştir. Kahve silosu kahve çekirdeklerinin neme ve ısıya karşı korunmasını sağlayan depolama üniteleri olarak kabul edilmektedir.
Kahve Silosu Nedir?
Başta kahve çekirdeği olmak üzere draje ve kuruyemiş gibi gıdaları neme ve ısıya karşı korur. Silolar, yiyeceklerin ve kahve çekirdeklerinin taze kalmasını sağlayan depolama üniteleridir. Kahve silosu kahve çekirdeklerinin teşhir ve stoğunda ciddi kolaylıklar sağlar. Duvara ya da tavana monte edilebilmesiyle birlikte şık ve dekoratif bir görünüm de sağlar. Günümüzde kahve dükkanları ve atölyelerinde kahve çekirdeklerinin muhafaza edildiği elemanlar arasında kahve siloları başı çeker.
Kahve Saklama Yöntemleri Nelerdir?
Kahve ülkemizde su ve çaydan sonra en çok tüketilen içecektir. Özel kahve demleme yöntemlerinin olduğu cafeler “3rd wave coffee shop” olarak bilinir. Kahve dükkanlarının artmasıyla birlikte kahve günün her saatinde tüketilen içecek haline geldi. Uluslararası bilinirliği olan Türk kahvesinin yanı sıra dünya kahvelerinin de ülkemizde karşılık bulmasıyla kahve tüketimi her geçen gün artmaktadır. Birbirinden farklı damak zevklerine hitap eden kahve çekirdekleri ve demleme yöntemleriyle kahvenin aromasını muhafaza etmek ve doğru biçimde açığa çıkarmak da önemli bir işlem haline gelmiştir.
Kahvelerin aromasını ve lezzetini etkileyen faktörler oldukça fazla ve değişkendir. Çekirdeklerin yetiştiği toprak, coğrafi koşul ve toplama yöntemlerinden kahvenin taşınması, depolanması ve demlemesine kadar tüm aşamalar aslında son aşamada içilen kahvenin tadını belirlemektedir. Dünyaca ünlü kahve markası olan Starbucks kahvelerinde standart lezzeti yakalamak için kahvelerini çok fazla kavurmaktadır. Çok fazla ısıya maruz kalan kahve çekirdekleri önemli ölçüde aroma kaybına uğrayarak standart bir tada sahip olmaktadır.
Kahve demleme ve içme yöntemleri kadar kahvenin muhafaza biçimleri de oldukça önemlidir. Kahve çekirdeklerinin ya da çekilmiş kahvenin başlıca düşmanları şunlardır;
Kahveye Zarar Veren Etmenler
- Oksijen
- Nem
- Isı
- Işık
Kahve çekirdeklerindeki aromanın en doğru ve yoğun biçimde çıkarılması için özel olarak geliştirilen yöntem ve cihazların yanı sıra kahvenin tadını etkileyen en önemli faktörlerden biri kahvenin depolanmasıdır. Kahve yapısı gereği serin, karanlık ve kuru ortamlarda saklanması gereken bir tüketim maddesidir. Yaygın olarak bilinenin aksine çekilmiş kahve buzdolabında saklanmaz. Hava almayacak şekilde paketlenen ya da sıkıştırılan kahvelerin tüketim ömrü ışık almayan bir ortamda uzatılabilir. Aksi halde birkaç saatten birkaç güne kadar çekilmiş kahve tazeliğini yitirir ve aromasını kaybeder.
Kahve silosu kahve çekirdeklerinin öğütülene ve kavrulana kadar muhafaza edilmesinde ve sergilenmesinde kullanılan pratik kahve aparatlarından biridir. Özellikle kısa sürede tüketilmeyecek kahve çekirdeklerinin okside olmasını, bayatlamasını ya da aroma kaybı yaşamasını engelleyerek kahve ömrünü ortalama 3 ay artırmaktadır. Endüstriyel kahve üretim ve paketleme işletmeleri başta olmak üzere insan sirkülasyonunun yüksek olduğu kahvecilerde de kahve siloları sıklıkla kullanılmaktadır.
Kahve kavurma ve öğütmeyi bir sanat olarak benimsiyor; kahve tutkunuzu paylaşmak için sabırsızlanıyoruz! Kahveye karşı tutkumuz 1978 yılında İzmir’de kurulan atölyemizde başladı. Ürün geliştirmemizde insan sağlığını, paydaşlarımıza karşı sürdürülebilirliği ve ürün performansını ilke edindik. Bu ilkelerimiz de şirketimizin geçmişten bugüne kadar başarılı bir hizmet vermesini sağladı. Endüstriyel kahve üretim tesisleri ve atölyeleri ile kahve dükkanlarına yönelik geliştirdiğimiz kahve kavurma, öğütme ve saklama cihazlarımız hakkında detaylı bilgi almak için www.altincagmakina.com web adresini ziyaret edebilir; bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!